Fokus på “de dyre udlæg”

Det handler om godkendte bilag på alt fra fadøl på Copenhell til champagne i Hamburg og kobekød på restauranten MASH. Berlingske har på baggrund af en aktindsigt fundet udlæg til alkohol og dyre middage på Københavns Kommunes regning – Både direktionen og kultur- og fritidsborgmesteren er rystede over omfanget af bilagene, indholdet, økonomien, og at det ikke er blevet sporet før nu, skriver Københavns kultur- og fritidsforvaltning i et svar til Berlingske.

Det er medarbejdere fra to spillesteder, Amager Bio og Beta, der ifølge avisen blandt andet har spist middage til flere tusinde kroner på Mash og drukket drinks på Roskilde Festival. I slutningen af januar kunne Berlingske også fortælle, at en medarbejder i Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune var blevet sendt på ‘kompetenceudvikling’ på metalfestivalen Copenhell. I den forbindelse fik medarbejderen dækket øludgifter på 1278 kroner.

Nu iværksætter Kultur- og fritidsforvaltningen en række initiativer, der skal forhindre lignende sager i fremtiden. – Der er nu nedsat en kontrol-task force, som gennemgår og undersøger bilag i en række af eksempelvis spillesteder og kulturhuse, skriver forvaltningen til Berlingske. Derudover får medarbejdere fremover ikke betalt kost og drikkevarer via udlæg på rejser i forbindelse med arbejde. I stedet vil de få diæter.

Del dette med dit netværk: