Medicoindkøb – lovbrud og massive ågerpriser

Udbudslovgivningen er blevet tilsidesat, enkelte aktører i markedet er blevet favoriseret, og staten har betalt massive ågerpriser. Det er status på udbudsskandalen, hvor Region Midtjylland på vegne af Styrelsen for Forsyningssikkerhed i løbet af 2021 har indkøbt mere end 85 mio. selvtest til omkring 2 mia. kr. helt uden udbud.

En proces, som Medicoindustrien  siger tak til Martin Geertsen (Venstre, Danmarks Liberale Parti), Per Larsen (Det Konservative Folkeparti) og Peder Hvelplund (Enhedslisten) for at forfølge sagen, der både har kostet skatteborgere og den danske medicobranche dyrt. Det er afgørende, at justitsminister Nick Hækkerup (Justitsministeriet/Ministry of Justice) får redegjort for forløbet.

Der er radiotavshed fra Region Midt?

– Det er trist og vækker vores dybe undren, at staten lægger sine penge hos en virksomhed, som ikke lader til at være registreret hos Lægemiddelstyrelsen«, siger Irene Hellfritzsch, kvalitets- og regulatorisk chef i Siemens Healthineers, der er global leverandør af medicinsk udstyr og teknologi til avisenPolitiken.

Del dette med dit netværk: