Er embedsmandsbegrebet forældet?

Jeg oplever en stadigt stigende bekymring for, at et fortsat øget fokus på økonomiske resultater kan trække fokus væk fra de grundlæggende principper for offentlig forvaltning. Sådan skriver Anja Piening, NP advokater, Adm. direktør, partner og advokat, ap@nplaw.dk i sponseret artikel i OPS-Indsigt.

Hvis medarbejdere i den offentlige sektor ikke opfører sig i overensstemmelse med forventningerne til embedsmænd, kan dette føre til et tab af tillid fra borgerne og underminere omdømmet for den offentlige sektor som helhed.

Derfor er det essentielt, at nye ansatte bliver ordentligt introduceret til deres rolle og ansvar, så de kan udføre deres arbejde med fornøden kompetence og præcision.

Forvirring og fejl i forvaltningspraksis kan opstå, og vigtige politiske beslutninger kan blive misforstået eller ikke blive implementeret korrekt, hvilket kan medføre spild af ressourcer og have negative konsekvenser for borgerne. Herudover kan uvidenhed om embedsmandens rolle og nødvendigheden af politisk neutralitet kan føre til, at medarbejderne bliver mere tilbøjelige til at blande politiske overvejelser ind i deres arbejde, hvilket kan underminere den nødvendige professionalisme og objektivitet, skriver Anja Piening. Artiklen kan læses her: Embedsmandens rolle: I krydsfeltet mellem professionel tjeneste og økonomisk pres (ops-indsigt.dk)

Læs også her: Departementschef i krydsild om arbejdspresset på Slotsholmen: “Vi spiller bare efter nodebladet” – Altinget – Alt om politik: altinget.dk

Del dette med dit netværk: