Velfærdsteknologi mangler ledelsesfokus

I årets undersøgelse ”Velfærdsteknologi i de danske kommuner – Undersøgelse af danske kommuners anvendelse af velfærdsteknologi” svarer mere end halvdelen af kommunerne, at implementering af teknologi i praksis er den største barriere. Forklaringen ligger i manglende ledelsesfokus lyder det fra næsten halvdelen af kommunerne (42 pct.)

Kun en fjerdel finder, at ”umodne teknologier” kan spille en rolle. Danish.Care er 16.-18. november arrangør af messen Health & Rehab Scandinavia – messen for hjælpemidler og velfærdsteknologi – i Bella Center. En messe der beskæftiger sig med velfærdsteknologi og hjælpemidler.

– Øget brug af velfærdsteknologi og andre innovative løsninger og processer betyder bedre service overfor borgerne, men det er også med til at aflaste personalet og gøre hverdagen mere interessant for medarbejderne – hvilket i sidste ende gør, at det bliver nemmere at rekruttere og fastholde pleje- og sundhedspersonale, lyder det fra Danish Care.

Rekruttering og fastholdelse af personale er en kæmpe udfordring for landets hospitaler, plejehjem, og behandlingssteder i både kommuner og regioner.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar