Effektivt kontroltjek

Greve Kommune har opsagt en rengøringskontrakt efter kontroltjek og rejser krav om bod.

Det er Fagbladet 3F, der fortæller, at Greve Kommune har opsagt sin kontrakt med rengøringsfirmaet Renas A/S. Angiveligt fordi firmaet ikke har kunnet redegøre for sine medarbejdere. Ved et kontroltjek i sidste måned mødte kommunen 13 rengøringsassistenter, som firmaet ikke umiddelbart kunne dokumentere var ansat hos rengøringsfirmaet. Samtidig har 3F flere sager med medarbejdere, der ikke har fået den rette løn, eller som har gjort rent på Greves kommuneskoler uden overenskomst, skriver Fagbladet 3F.

I forvejen undrede kommunen sig over, at firmaet ifølge tidligere fremsendte kontrakter kun havde 26 medarbejdere ansat til at gøre rent på de i alt 41 adresser, forklarer ejendomschef Niels Minor Borre fra Teknik og Miljø i Greve Kommune. – I min optik begynder det at blive underligt for mig, når vi efter stikprøvekontrollen kan konstatere, at det er medarbejdere ansat hos et firma, som vi ikke har godkendt som underleverandør. Det er en grov misligeholdelse af kontrakten, og så kan man ikke arbejde med os, siger han til Fagbladet 3F.

Resultatet for Renas A/S blev en opsigelse af kontrakten med en måneds varsel og krav om bod på 100.000 kr. Rengøring på Greves kommune skoler og institutioner overtages nu i en periode af Profil Service og så sendes opgaven atter i udbud.

Del dette med dit netværk: