Dansk Cater A/S på SKI aftale

Dansk Cater A/S skal levere fødevarer på SKI-aftale  Fødevarer og engangsartikler, når den træder i kraft til oktober. Aftalen skruer op for den grønne profil, så de offentlige køkkener har god mulighed for at servere klimavenlige måltider – og nok så interessant sænke deres klimaaftryk.

Det samlede danske fødevaremarked har en værdi af ca. 140 mia. kr. Den samlede omsætning for engrosfødevaremarked i Danmark vurderes at være ca. 114 mia. kr. om året. Heraf anslås det offentlige fødevaremarked at udgøre mellem 3-4 mia. kr. I 2022 udgjorde SKI-aftalen 0,3 pct. af det samlede fødevaremarked og ca. 10 pct. af det offentlige fødevaremarked.

Aftalen byder på langt flere økologiske produkter, bælgfrugter og plantebaserede produkter end på den eksisterende aftale, forklarer udbudsdirektør i SKI, Christian Lunding. – Vi oplever en øget efterspørgsel fra den offentlige sektor på klimavenlige alternativer. Det viser, at også de offentlige køkkener har taget et seriøst skridt mod en mere plantebaseret, miljøvenlig, økologisk og klimarigtig fremtid. Det skal aftalen understøtte, og derfor har vi skruet op for aftalens grønne profil, siger han.

Som noget nyt kan man som kunde på aftalen få en klimarapport over det samlede CO2-aftryk for sit indkøb. Rapporten giver et overblik over, hvordan man kan arbejde med at sænke klimabelastningen. Derudover vil det være muligt at se, hvis en vare har en certificering eller et mærke.

Del dette med dit netværk: