“Pirat el-marked” skal stoppes

Opråb fra EWIIs topchef Lars Bonderup Bjørn om svindel med el-handel via selskaber, der etableres for målrettet at snyde både private og erhvervs elkunder følges op på Christiansborg.

UdbudsMedia.dk har indhentet en udtalelse fra Dina Raabjerg, MF og konservatives Energi-, klima- og forsyningsordfører som siger:

UHOLDBART. – De senere år har vi set et elmarked med svindel, skjulte gebyrer, konkurser, politianmeldelser og ejere, som løber med gevinsten. Det har efterladt borgere med kæmpe regninger og penge, som de aldrig får igen. Antallet af klager til Forbrugerombudsmanden er eksploderet fra 30 i 2012 til omkring 700 klager i 2020 og 2021. Det er ganske uholdbart. Vi er nødt til at have sat en ordning i verden, så alle og enhver så at sige ikke bare kan ”starte et elselskab fra køkkenbordet”. For det dur med al tydelighed ikke.

– Vi er således enige med Ewii’s CEO Lars Bonderup Bjørn om, at lovgivningen ikke er stram nok og åbner for svindel. Vi skal helt klart have skruet op for sanktionerne for de selskaber, der bryder lovgivningen. Og den handling starter på Christiansborg. Den 14. maj fremsatte vi selv et beslutningsforslag, som skal sikre bedre beskyttelse af både borgere og virksomheder på elmarkedet. Og det håber vi på opbakning til, fortæller Dina Raabjerg

Artiklen af Lars Bonderup Bjørn, administrerende direktør EWII kan du finde her: Den sorte el-svane sidder på Christiansborg | Direktørens klumme (ewii.dk)

Del dette med dit netværk: