Mangedobler overskud

Energikoncernen Andel tjente 8,3 milliarder sidste år. Det er 28 gange så meget som året før. Det viser Andels regnskab.Det har vist sig være en særdeles lukrativ forretning at handle med energi i krisetider.

Energikoncernen har netop præsentere et overskud på 8,3 milliarder kroner for 2022. Det er 28 gange så meget som året før. Overskuddet er et direkte resultat af datterselskabet Energi Danmark, som isoleret set er kommet ud med et resultat før skat på 11,3 milliarder kroner, lyder det.

Andel gør det klart, at pengene ikke er tjent på koncernens private kunder. Hos datterselskabet Andel Energi, der har 1,2 millioner energikunder, endte man med et driftsunderskud på 324 millioner kroner. – Ved årsskiftet tog vi hul på et år, der blev langt mere dramatisk og turbulent, end nogen havde forestillet sig bare måneder forinden,« siger Andels administrerende direktør, Jesper Hjulmand, i regnskabet. – Der kom en omfattende energikrise, hvor vi som branche og som Danmarks ledende energikoncern blev placeret lige midt i orkanens øje.

I 2022 omsatte Andel som koncern for 369,1 milliarder kroner. Til sammenligning lød omsætningen på 56,3 milliarder året før. Energihandelsselskabet Energi Danmark – og andre lignende selskaber – har i 2023 været fokus for stor interesse vedrørende selskabets bonusaftaler.

Del dette med dit netværk: