Finland, Europas mest digitale nation

The Digital Economy and Society Index (DESI), som rangerer de europæiske landes digitaliseringsevner, viser at Finland har indtaget førstepladsen og dermed overhalet Danmark som Europas mest digitale nation.

Selv om Danmark stadig er i front på digitalisering i Europa, har Finland især rykket sig på to målepunkter. De har overgået Danmark i antallet af digitale tjenester samt på det parameter, der kaldes menneskelig kapital, der vurderer borgerens digitale færdigheder. Ifølge digitaliseringspolitisk chef i Dansk Industri, Andreas Holbak Espersen, er dette en løftet pegefinger, selv om Danmark stadig har en positiv placering. – Det er rigtig flot, at vi igen er blandt de bedste i verden, men når vi bliver overhalet, er det også en løftet pegefinger om at vi skal kæmpe for at fastholde positionen, siger Andreas Holbak Espersen.

På trods af Danmarks nedrykning fra første- til andenpladsen, hvad angår borgernes digitale kompetencer og det offentliges services, er der til gengæld ros til erhvervslivet for at tage ny teknologi til sig. Danske virksomheder stikker helt af sammenlignet med de andre lande, når det kommer til at implementere kunstig intelligens.

Ifølge undersøgelsen benytter 24 pct. af danske virksomheder sig af kunstig intelligens. Danmark er dermed den førende nation på området, hvorefter Portugal (17 pct.) og Finland (16 pct.) følger med på en hhv. anden- og tredjeplads. Kilde DI

Læs den fulde undersøgelse her: The Digital Economy and Society Index (DESI) | Shaping Europe’s digital future (europa.eu)

Del dette med dit netværk: