Digitalisering er game changer

 DI sætter fokus på den danske digitaliseringsindsats. Sammen med en kreds af topledere sætter DI sig i spidsen for en større indsats. Danmark skal i front som global digital frontløber. Det er danske fyrtårnsvirksomheder som Grundfos, Danfoss, Vestas samt bl.a. Microsoft og Google, der sammen med DI slår til lyd for en øget fokus på digitaliseringsindsatsen.

Baggrunden er øget uventet konkurrence fra virksomheder, der tager digitale løsninger og internet i brug på nye måder. I en ny undersøgelse blandt DI’s medlemmer svarer halvdelen af virksomhederne, at de slet ikke eller kun i lav grad har fokus på disruption. Disruption er betegnelsen for når kendte virksomheder rammes af helt uventet konkurrence fra teknologiske virksomheder.

– Danske virksomheder skal være opmærksomme på, hvor fremtidens konkurrence kommer fra. Det handler om at tage alle kreative kræfter i brug for at udvikle sig, bruge nye digitale løsninger og analysere. Vi skal have de danske aktører frem på banen, så de selv agerer overraskende spillere på markedet. – I dag bliver udfordres vi af det digitale skifte. Et eksempel er amerikanske Uber, der har udfordret taxabranchen i hele verden. Et andet er AirBnB, der på rekordtid er blevet en førende spiller, når det handler om hotelovernatning.

– Den digitale udvikling er en af de største forandringskræfter i vores tid, sagde Tine Rode på konferencen DIGITALISERING 2020.

Del dette med dit netværk: