Aalborg storsatser på grøn førertrøje

Aalborg vil trække i “grønt”. Byens vision er en position som: Green Hub Denmark.

Ambitionen rummer visionen om at være det sted i Danmark, hvor der er størst fokus på udvikling, afprøvning og implementering af nye grønne teknologier.

Det er borgmester i Aalborg, Thomas Kastrup Larsen, der skriver, at Havnen/Port of Aalborg og Aalborg Forsyning helt konkret er klar til at investere 5 milliarder kroner i grøn omstilling af energiforsyning, bygninger og infrastruktur til virksomheder der arbejder med grønne teknologier og grøn omstilling.

Han fortæller, at partnerskabet om at realisere ambitionen rummer Aalborg Universitet, Erhverv Norddanmark, DI Aalborg, Himmerland boligforening, Erhvervsnetværk 9220, Business Region North Denmark, Reno Nord, Invest in Aalborg og House of Energy. Sammen skal aktørerne i dette partnerskab sikre en bred forankring blandt virksomheder, forskere og forbrugere.

Thomas Kastrup Larsen. – Jeg glæder mig meget til at se resultaterne af vores store fælles satsning. Målet for Green Hub Denmark er, at være Danmarks største platform for grøn omstilling, at trække en lang række nationale og internationale virksomheder der gerne vi arbejde med og eksperimentere med grøn omstilling, at skabe godt 4000 flere arbejdspladser, og at få en 100% co2 neutral fjernvarme i Aalborg Kommune.

Del dette med dit netværk: