Grønt partnerskab ny ledelse

Antallet af medlemmer i Partnerskabet for offentlige grønne indkøb er i de sidste år steget markant.

Det styrker erfaringsudvekslingen og giver flere grønne indkøb og øger behovet for en effektiv beslutningsstruktur. Derfor har styregruppen vedtaget en prøveperiode af et års varighed, hvor Partnerskabet kan afprøve og udvikle en model for et formandskab. Indkøbschef Adam Hey fra Frederiksberg Kommune og indkøbschef Anette Juhl Winter fra Aarhus Kommune er udpeget som formandskab for den etårige prøveperiode.

Det nye formandskab skal styrke Partnerskabets synlighed og position udadtil og hjælpe til lettere arbejdsgange ved strategiske beslutninger eller opgaver, der kræver handling her og nu. Formandskabet vil gå på skift mellem de deltagende organisationer. Alle medlemmer vil således på skift kunne indgå i formandskabet og have mulighed for at tage beslutninger, der vedrører Partnerskabets virke.

Partnerskabskredsen arbejder konstruktivt og åbent med at udvikle konkrete indkøbsmål, der har en effekt på miljøet globalt såvel som lokalt. Udgangspunktet er, at jo flere der stiller de samme miljøkrav, jo større effekt vil det have på markedet. Med enslydende miljøkrav, vil det blive lettere for leverandører at prioritere miljøindsatsen og leve op til højere miljøstandarder.

Indkøbsmålene er en genvej for offentlige myndigheder, der vil stille miljøkrav i indkøbet. Derudover er partnerskabet et vigtigt forum for at dele viden og løsninger på indkøbsområdet. Partnerskabet er baseret på fælles forpligtende indkøbsmål. Partnerskabet stræber imod at forny gamle mål og formulere nye indkøbsmål årligt.

Del dette med dit netværk: