Helsingør klimatilpasser

Helsingørs gamle bykerne skal klimatilpasses. Samtidig lægger man fjernvarme og får nye belægninger, der passer til det historiske bymiljø.

WSP Danmark er valgt som totalrådgiver på at klimatilpasse Helsingør bykerne. Teamet der skal løse opgaven, består derudover af Schønherr, Norsyn og Center for Bygningsbevaring. Det er et kæmpe projekt, der kører helt frem til 2036, hvor man regner med at være gennem alle etaper. – Klimatilpasning af området er nødvendigt for at beskytte den gamle bykerne, for de gamle kloakledninger kan ikke blive ved med at følge med de øgede nedbørsmængder, siger projektleder i WSP, Mads Rude.

Flere projekter i ét. Man har valgt at tænke tingene sammen, hvilket er en stor fordel – både økonomisk og i forhold til at skulle forstyrre beboerne mindst muligt.

Ud over at klimatilpasse bykernen, skal der samtidig lægges fjernvarme ned, og man sørger for at forny vand-, kloak- og elledninger, der hvor de alligevel trænger til det. Samtidig har det gennem længere tid været planen at udskifte belægningen til en brostensbelægning, som passer bedre til de historiske omgivelser.  – Det kræver en særlig følsomhed at arbejde i et så fint kulturhistorisk miljø som Helsingør bykerne. Det er vores målsætning at fremtidssikre bykernen mod klimaudfordringerne, samtidig med at vi understøtter oplevelsen af dens historie og kulturmiljø, fortæller Sanne Slot Hansen, associeret partner hos Schønherr.

Når projektet er færdigt, er det planen, at al trafik i bykernen foregår på fodgængernes præmisser og at hele bykernen omdannes til gågade med kørsel tilladt på forskellig vis.

Del dette med dit netværk: