Nyt forskningsprojekt: Udlicitering og medarbejdere

og de danske kommuner udliciterer i stigende grad offentlige serviceydelser til private leverandører. Det kan også have konsekvenser for tusindvis af medarbejdere, hvis arbejde bliver udliciteret. Spørgsmålet er imidlertid hvilke, for indtil videre har forskningen på området været begrænset.

 

Derfor skal et nyt projekt skabe bedre viden om konsekvenserne for medarbejderne. Det aspekt er nemlig en vigtig del af helhedsbilledet, hvis man reelt skal vurdere effekterne af udlicitering:

 

– Så længe vi ikke ved noget om følgerne for medarbejderne, kan vi risikere enten at overvurdere eller at undervurdere konsekvenserne af udlicitering. For eksempel belaster det på kortere sigt de offentlige budgetter, hvis det viser sig, at udlicitering sender mange ud i ledighed. Omvendt mindsker det udgifterne, hvis medarbejderne bliver mindre syge, eksempelvis på grund af bedre ledelse, siger Yosef Bhatti, seniorforsker i KORA (foto).

 

For yderligere info:

http://www.kora.dk/temaer-paa-tvaers/offentlig-privat-samarbejde/i11395/Udlicitering-beroerer-ogsaa-medarbejderne?utm_source=KORAs&utm_medium=newsletter&utm_campaign=Nyhedsbrev+nr.+35%2F15a

Del dette med dit netværk: