I kølvandet på ATEA-sagen

 

I juni iværksatte politiet en efterforskning af en tilsyneladende bestikkelse i samarbejdet mellem Atea A/S og én eller flere ansatte i Region Sjælland. Efterforskningen skete på baggrund af en anmeldelse fra Region Sjælland. Straks efter at sagen begyndte at rulle med politiets ransagninger den 9. juni, iværksatte Region Sjællands administration en indkøbsanalyse, som Rambøll den 11. juni blev hyret til at forestå.

 

Formålet med analysen har ikke været at efterforske selve bestikkelsessagen parallelt med politiets efterforskning af sagen. Analysen skulle derimod afdække regionens indkøbsmønstre af IT-hardware og beskrive, hvordan indkøbene hidtil er foretaget. Herunder om sagen giver anledning til at vurdere, om der er forhold vedrørende regionens forretningsgange, procedurer, og kontrol, som bør justeres.

 

På baggrund af en orientering om IT-Indkøbsanalysens forventede konklusioner tilkendegav Forretningsudvalget i Region Sjælland på et møde den 28. september 2015 ønsket om at lade et revisionsselskab foretage yderligere kortlægning af de revisionsrelevante forhold, der peges på i Rambøll-rapporten.

 

Revisionen skal med udgangspunkt i Rambølls analyser vurdere, om de af administrationen allerede iværksatte eller påtænkte initiativer oven på Atea-sagen vil være hensigtsmæssige og tilstrækkelige, og i fald dette vurderes ikke at være tilfældet, foreslå yderlige initiativer. Og i naturlig tilknytning hertil vurdere om de hidtidigt anvendte forretningsgange, procedurer og kontrolpraksis på området har været tilstrækkelige.

 

Herudover skal revisionen bl.a. vurdere eventuelt beløbsmæssige uoverensstemmelser mellem kunde og leverandør med udgangspunkt i regionens egne data sammenholdt med Ateas data.

 

Arbejdet planlægges at kunne igangsættes i løbet af en måneds tid.

Del dette med dit netværk: