Grøn Indkøbspris 2015

Connie Hedegaard overrakte prisen under konferencen ”Ryd stenene af vejen”, hvor udbuds og indkøbsinteresserede fra hele landet diskuterede grønne indkøb. FCS Danmark fik Juryens Specialpris. Fire offentlige og private aktører var nomineret til prisen, der blev uddelt torsdag eftermiddag. Roskilde festival var nomineret for festivalens økologiske omstilling, Lyreco for at hjælpe kunderne til at vælge bæredygtigt og Københavns kommune i fællesskab med flyttefirmaet Bryde & Sønner for at tænke bæredygtighed i flytteydelser.

De fire nominerede blev valgt ud blandt et bredt felt af stærke ansøgninger. Juryen bestod af medlemmer fra Forums for Bæredygtige Indkøbs styregruppe, der er initiativtager til prisen. Efterfølgende har over tusinde indkøbsinteresserede stemt på én af de fire nominerede på Forum for Bæredygtige Indkøbs hjemmeside, hvor Kolding Kommune altså fik flest stemmer. FSC Danmark fik overrakt Juryens Specialpris for deres store indsats for at fremme indkøb af bæredygtigt træ. FSC har igennem en årrække arbejdet med både indkøber- og leverandørsiden og har haft en vigtig rolle i udviklingen af et cirkulære og en vejledning på området.

Konferencen ”Ryd stenene af vejen – fremme af grønne indkøb i politik og praksis” blev afholdt af Forum for Bæredygtige Indkøb og Partnerskab for Offentlige Grønne indkøb. Konferencen var en del af Nordisk Grøn Indkøbsuge, og samlede et bredt udvalg af aktører, der alle har en interesse i, at gøre professionelle indkøb mere grønne. Læs mere om prisen på Forum for Bæredygtige Indkøbs hjemmeside: http://www.ansvarligeindkob.dk/hvem-skal-have-groen-indkoebspris-2015/

Del dette med dit netværk: