Vender ledelsesmodel på hovedet

Norlys gennemfører en omfattende ændring af hele den måde, man styrer forretningen på. Dette for at sætte koncernen op til at indfri sine vækstambitioner. Og udfordringerne er mange: Et landsdækkende netværk af ladestandere, et elnet der muliggør en gennemgribende elektrificering af samfundet, en styrket digital infrastruktur i form af fiber og 5G og langt flere solcelle- og vindmølleparker. Det er blot nogle af de projekter i Norlys-koncernen, som kræver både kapital og ledelseskraft. Derfor vender Norlys sin ledelsesmodel på hovedet og går på jagt efter nye stærke partnere.

– Vi styrker vores fokus på den langsigtede strategiske udvikling af den samlede koncern, og samtidig gennemfører vi en radikal decentralisering af beslutningskraften. Målet med det sidste er at sætte alle vores forretningsben langt bedre i stand til at eksekvere og forandre. Det gælder ikke mindst i vores kunderettede enheder, som vi samler i det nye integrerede kundeselskab Norlys A/S, siger Niels Duedahl, der er koncernchef i Norlys.

– Vi har haft stor glæde af at få PGGM og EDF Invest ind som minoritetsejere af vores fibernet, hvor de bidrager med strategisk ledelseskraft og værdifulde erfaringer fra andre markeder. Det har givet os blod på tanden til også at tage eksterne partnere ind i andre dele af koncernen. Målet er at synliggøre og forløse den betydelige skjulte værdi, der er bygget op i vores selskaber, siger Niels Duedahl.

Del dette med dit netværk: