Måltal eller ej

Når både Kommuner og virksomheder tror på, at øget samarbejde er vejen til bedre service og mere velfærd, så lad os da styrke samarbejdet og forbedre kernevelfærden. Måltal eller ej. Sådan lyder opfordringen til mere offentlig-privat samarbejde fra Branchedirektør Jakob Scharff, DI Service. Udsagnet er aktuelt, da landets kommuner i de kommende uger vedtager landets kommuner næste års budgetter.

Jakob Scharff, DI: – Der er et potentiale – og forhåbentlig også velvilje – når 8 ud af 10 kommunalpolitikere mener, at øget samarbejde kan sikre bedre service. I Danmark har vi en stolt tradition for at samarbejde. Vi har på utallige områder utallige gange bevist, at vi kan nå længere sammen, end vi kan hver for sig. Og selvom det for nogen vil være overraskende, er det derfor ganske naturligt, at 8 ud af 10 kommunalpolitikere på tværs af partier og kommuner mener, at et styrket samarbejde med private virksomheder kan være med til at sikre os skatteydere en bedre service.

Derfor kan det også undre, at udviklingen i det offentlig-private samarbejde går så langsomt. På fire år er samarbejdet mellem private virksomheder og kommunerne kun blevet øget med godt 1 procentpoint. Det er beklageligt, fordi offentlig-privat samarbejde giver mere velfærd til borgerne, idet det øger kvaliteten af servicen til borgerne og samtidig frigør offentlige ressourcer, som igen kommer borgerne til gavn. Når historier om kommunale sparerunder og klemte økonomier i denne budgetforhandlingstid florerer i medierne, ærgrer vi os derfor over, at KL og regeringen før sommerferien ikke blev enige om en konkret målsætning for samarbejdet mellem kommuner og virksomheder.

Del dette med dit netværk: