Kan fjerne 99,996 pct. urenheder fra mikroplast

Det handler om mikroplast fra kunstgræsanlæg

Det danske firma Sandmaster har allerede fornøden teknologi til at rense kunstgræsanlæg – og undrer sig over, at den danske Milæjøstyrelse nøler og afventer signal fra Europæiske Kemikalieagentur (ECHA).

Sandmaster direktøren ærgrer man sig over, at man ikke allerede er kommet i gang: – Vi kan lave en grundrengøring af banen og dermed fjerne en masse af den plast som ellers ender i naturen, siger Vagn O. Hansen.

Det er mediet Ingeniøren, der har skrevet om den fatale mangel på rensning af kunstgræsbaner i Danmark. På trods af, at nødvendig teknologi findes, har Miljøstyrelsen nu informeret om, at man foreløbig afventer en melding fra Det Europæiske Kemikalieagentur (ECHA) – og det tilføjes: at den melding sandsynligvis vil medføre et krav om rensning af kunstgræsbaner. (Kilde: https://ing.dk/artikel/miljoestyrelsen-skadelig-mikroplast-kunstgraes-vi-venter-paa-eu-233166)

Vagn O. Hansen fra Sandmaster finder det sært, at vi ikke allerede er i fuld gang: – Vi kan lave en grundrengøring af banen og dermed fjerne en masse af den plast som ellers ender i naturen. Når vi renser så spuler vi banen grundigt med vand og suger efterfølgende både vand, mikroplast og kemikalier op. Vandet kører vi væk og renser gennem 7 filtre, så vi er efterladt med vand der er 99,996 pct. fri for urenheder.

Stod det til Sandmaster så gik kunstgræsejerne – typisk kommuner og idrætsforeninger – i gang allerede inden der måtte komme et krav fra EU.  – Kommer EU med regler på området er vi klart til at hjælpe kunstgræsejerne med at leve op til dem, siger han.

Skriv en kommentar

avatar
Copy link
Powered by Social Snap