Kan fjerne 99,996 pct. urenheder fra mikroplast

Det handler om mikroplast fra kunstgræsanlæg

Det danske firma Sandmaster har allerede fornøden teknologi til at rense kunstgræsanlæg – og undrer sig over, at den danske Milæjøstyrelse nøler og afventer signal fra Europæiske Kemikalieagentur (ECHA).

Sandmaster direktøren ærgrer man sig over, at man ikke allerede er kommet i gang: – Vi kan lave en grundrengøring af banen og dermed fjerne en masse af den plast som ellers ender i naturen, siger Vagn O. Hansen.

Det er mediet Ingeniøren, der har skrevet om den fatale mangel på rensning af kunstgræsbaner i Danmark. På trods af, at nødvendig teknologi findes, har Miljøstyrelsen nu informeret om, at man foreløbig afventer en melding fra Det Europæiske Kemikalieagentur (ECHA) – og det tilføjes: at den melding sandsynligvis vil medføre et krav om rensning af kunstgræsbaner. (Kilde: https://ing.dk/artikel/miljoestyrelsen-skadelig-mikroplast-kunstgraes-vi-venter-paa-eu-233166)

Vagn O. Hansen fra Sandmaster finder det sært, at vi ikke allerede er i fuld gang: – Vi kan lave en grundrengøring af banen og dermed fjerne en masse af den plast som ellers ender i naturen. Når vi renser så spuler vi banen grundigt med vand og suger efterfølgende både vand, mikroplast og kemikalier op. Vandet kører vi væk og renser gennem 7 filtre, så vi er efterladt med vand der er 99,996 pct. fri for urenheder.

Stod det til Sandmaster så gik kunstgræsejerne – typisk kommuner og idrætsforeninger – i gang allerede inden der måtte komme et krav fra EU.  – Kommer EU med regler på området er vi klart til at hjælpe kunstgræsejerne med at leve op til dem, siger han.

Del dette med dit netværk: