Anlægsloft hæves- flere anlægsprojekter på vej

Regering og kommuner åbner nu for igangsætning af flere anlægsopgaver. Dette for at holde hånden under byggeriet og sideerhverv under coronakrisen. Der åbnes også for fremrykning af betalinger og udskydelse af dækningsafgiften. Det er de tilfredse med i Dansk Erhverv. – Det er en god ide at fremrykke opgaver, fremrykke betalinger og udskyde dækningsafgiften. Alle de tiltag er med til at sikre, at opgaverne bliver udført hurtigere samtidig med, at det offentlige giver en økonomisk håndsrækning til trængte erhverv. Men der er også plads til mere. Vi har blandt andet foreslået, at der hurtigt igangsættes projekter for mere end 18 milliarder gennem Landsbyggefonden. Sådan siger adm. dir i Dansk Erhverv Brian Mikkelsen.

Han finder det også vigtigt, at der fremrykkes opgaver på serviceområdet. – Vi har en masse virksomheder, som har fået annulleret kontrakter fra det offentlige. Jeg mener også, at man skal fremrykke opgaver på denne front. Det kan være opgaver, som skal laves eller forløb fx i forhold til jobcentre, som skal gennemføres, når vi er på den anden side af krisen. Mange har fokus på anlæg, men der bør være lige så stort fokus på serviceområdet. Det er utroligt vigtigt, at vi også har en velfungerende servicebranche, når denne krise er overstået, lyder udmeldingen.

En medlemsundersøgelse fra Dansk Erhverv viste for nylig, at to ud af fem leverandører til det offentlige har fået annulleret ordre.

Skriv en kommentar

avatar
Copy link
Powered by Social Snap