Energikabler under tysk konkurrencelup

De tyske konkurrencemyndigheder, Bundeskartellamt, har igangsat en undersøgelse af NKT-koncernens to største tyske lokationer.

NKT fortæller i en kortfattet fondsbørsmeddelelse, at de tyske konkurrencemyndigheder, Bundeskartellamt, har igangsat en undersøgelse af koncernens to største tyske lokationer.

Myndighederne er i gang med en undersøgelse af flere producenter af energikabler og andre industrirelaterede virksomheder. Ifølge meddelelsen går mistanken på, at kabelproducenterne har koordineret beregningerne af industriens standard for metaltillæg i Tyskland. NKT oplyser, at man samarbejder med myndighederne.

Udover NKT bliver blandt andet Prysmian og Leoni undersøgt. NKT har en af sine største fabrikker i Köln i det vestlige Tyskland, hvor man producerer højspændingskabler. Derudover har man en mindre fabrik for mellemspændingstilbehør i Nordenham nord for Bremen. NKT har haft god succes på det tyske marked den seneste tid. Blandt andet skal koncernen levere kabler til en ny højspændingsmotorvej, der skal transportere strøm fra havmølleparker i det nordlige Tyskland sydpå. NKT har også landet flere ordrer på kabelprojekter fra havmølleparkerne og ind til land.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar