Milliardstor ekstraregning til varme?

Regulering af forsyningsselskaber skal sikre forbrugerbeskyttelse. Skal fjernvarmen fremtidigt reguleres som elnettene, er der bare ikke udsigt til bedre forbrugerbeskyttelse, tværtimod! Forbrugerne står til en milliardstor regning fra Forsyningstilsynet, mener Dansk Fjernvarme.

Forsyningstilsynet – Danish Utility Regulator anbefaler, at der på fjernvarmeområdet indføres den samme regulering med indtægtsrammer som bliver anvendt for elnet-sektoren. Det er interesse organisationen Dansk Fjernvarme ikke tilfreds med, for det vil sende milliardstore ekstraregninger til de forbrugere, som reguleringen skulle beskytte, lyder kommentaren. – Hvis der anvendes samme forrentning som for elnetselskaberne, vil det efter vores beregninger kunne forventes at give forbrugerne ekstraomkostninger på 13,5 milliarder kroner frem til 2030, når alt, der går i begge retninger, er regnet med, slår politisk chef i Dansk FjernvarmeRune Moesgaard fast.

Dansk Fjernvarme tilføjer, at en sådan regulering også vil gøre det betydeligt sværere at finansiere grønne investeringer og føre til en markant forøgelse af bureaukratiet.
#varmsamtale #grønvarme

https://lnkd.in/et8eKED9

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar