Grøn strøm fra Power House Nordsøen

Statsminister Mette Frederiksen og statsledere fra Tyskland, Holland og Belgien har netop underskrevet en aftale om grøn strøm til 230 millioner europæiske husstande. Dette skete på havnen i Esbjerg i forbindelse med et møde mellem regeringscheferne. “Esbjerg-erklæringen” som dokumentet kaldes,  rummer et gigant-projekt, der kommer til at skrue markant op for produktionen af energi fra havvindmøller i Nordsøen. Konkret er målet at tidoble kapaciteten for havvind i Nordsøen til 150 gigawatt frem mod 2050. Det skriver Ritzau ifølge flere medier.

– Vi skal udfase Putins gas, vi vil skabe tusindvis af arbejdspladser, og vi vil skabe en grønnere og sikrere fremtid for os alle, lød det fra statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde, hvor også formanden for EU-Kommissionen, Ursula von der Leyen, deltog. Fra EU-side blev understreget den store betydning, som aftalen har for at gøre EU mindre afhængig af den russiske gas. – Putins krig fremhæver den risiko, vi har taget med at være for afhængig af russisk gas. Det er en meget stærk politisk forpligtelse fra jeres lande, lød det fra Ursula von der Leyen på havnen i Esbjerg.

Landene kommer til at kunne levere halvdelen af den grønne strøm fra havvind, som EU har brug for i 2050 for at opnå sit mål om klimaneutralitet.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar