Frygtede hackere lukket ude

Nu ser det ud til, at Lockbits tid som én af verdens mest frygtede grupper af cyberkriminelle er ovre. Et internationalt politisamarbejde mellem ti lande med USA’s FBI og Storbritanniens NCA i spidsen har arresteret og tiltalt flere medlemmer af Lockbit-gruppen, fortæller DR: De havde nær slukket 50.000 vindmøller: Nu har politiet fået ram på ‘verdens mest skadelige hackergruppe’ | Udland | DR

HACKET HACKERNE.I USA er to russere blevet sigtet for at havde orkestreret angreb med ransomware, mens én person er anholdt i henholdsvis Polen og Ukraine. Samtidig har politiet taget kontrollen over de hjemmesider, der er blevet brugt af Lockbit-gruppen, ligesom man har udnyttet gruppens egen hjemmeside til at frigive intern data om gruppen.

– Vi har hacket hackerne, lød det i går fra Graeme Biggar, der er chef for det britiske NCA. Her fortalte han også iflg. DR, at det er lykkedes politiet at skaffe såkaldte dekrypteringsnøgler, der kan hjælpe ofre for Lockbit-angreb med at låse deres systemer op igen. – Fra i dag af er Lockbit blevet låst ude, lød det også fra Graeme Biggar.

KALUNDBORG FORSYNING. Også hos Kalundborg Forsyning, der ligesom Vestas blev angrebet af Lockbit i 2021, er man glad for, at der er blevet sat ind overfor hackergruppen. Efter angrebet i 2021 sad man ellers tilbage med en følelse af, at cyberkriminelle havde alt for frit spil.

– Vi er utroligt lettede over denne nyhed, og det styrker vores retssikkerhedsfølelse, der i den grad har været krænket, siger Line Kromann, der er forretningsdirektør i Kalundborg Forsyning. Hun udtaler:

– Det var en fantastisk nyhed da DR, tidligere på ugen ringede og gjorde os opmærksomme på at FBI, Europol og Britisk politi havde fanget hackerne bag lockbit bølgen. Vi har siden august 2021, hvor vi var ramt af denne lockbit, kraftigt sadlet om på IT området, øget vores back up, men også stillet endnu højere krav til vores medarbejdere og seriøst trænet dem.

– Derfor er det særdeles glædeligt når retfærdigheden sker fyldest, og selvom vi har investeret voldsomt efterfølgende, er vi glade for, at vi aldrig gav hackerne en krone, siger Line Kromann

Del dette med dit netværk: