Digitalisering på radaren

Geert Laier Christensen, underdirektør, Dansk Erhverv: Regeringens redegørelse om vækst og konkurrenceevne øger fokus på digitalisering

Af: Cand. Merc.  Jesper Baadsgaard

Regeringens redegørelse om vækst og konkurrenceevne sætter digitaliseringen højt på dagsorden. For mens redegørelsen atter understreger velkendte danske problemstillinger, som ringe produktivitetsudvikling og et lavt arbejdsudbud, så understreger redegørelsen også behovet for en digital omstilling. – Redegørelsen signalerer, at regeringens har digitalisering på radaren, og det er meget positivt. Vi glæder os til at se vækstplanen,  siger Geert Laier Christensen, underdirektør, Dansk Erhverv og fortsætter  – Vi står på nuværende tidspunkt i en voldsom digital omstilling i erhvervslivet, hvor nye internationale konkurrenter konstant melder sig på banen. Det er derfor særligt vigtigt, at barrierer for omstilling fjernes.

Det lave danske niveau for erhvervsinvesteringer står og blinker i redegørelsen. Digitaliseringen koster, og skal vi for alvor have gang i den, skal vi have mere gang i investeringerne. Der ligger en politisk opgave i at sikre, at det er attraktivt at investere i danske virksomheder, at de kan få den arbejdskraft, de har brug for og at kompliceret regulering ikke står i vejen for digitalisering og nye forretningsmodeller, siger Geert Laier Christensen og  afslutter: Digitalisering og nye forretningsmodeller kræver ret unikke kompetencer, derfor er det vigtigt, at specialister og anden højproduktiv arbejdskraft gives incitament til at gøre en ekstra indsats. Det kan bl.a. gøres ved at sænke topskatten.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar