Endnu bedre rammevilkår

Det såkaldte Digital Economy and Society Index (DESI) måler bl.a. landenes digitalisering på baggrund af udbredelsen af bredbånd, integration af digital teknologi i virksomheder, borgernes digitale kompetencer, samt brugen af internettet og digitalisering i det offentlige. Danmark klarer sig generelt godt på alle hovedområder i sammenligning med de øvrige europæiske lande.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen: -Mere end en tredjedel af danske små og mellemstore virksomheder anvender dog kun it i begrænset omfang. Industrialisering 4.0 og digital vækst, herunder udnyttelse af nye muligheder gennem fx øget automatisering og bedre udnyttelse af data, bliver afgørende for virksomheder og borgere i Danmark. Her skal vi formå at bruge vores førerposition til at gribe de nye digitale muligheder. Og det er afgørende, at vi som regering får skabt gode vækstvilkår, så vi understøtter den digitale udvikling – og får et ’Danmark i vækst’.

Kommentar i anledning af, at Danmark har formået at fastholde sin førerposition i et Europa, som bliver mere og mere digitalt. Danmarks førerposition skyldes bl.a., at danske virksomheder generelt er gode til at integrere ny digital teknologi sammenlignet med resten af Europa, og at vi har en digital offentlig sektor.

Del dette med dit netværk: