Tillykke til solcelleforsker

lektor Marta Victoria, har modtaget IEEE-talentprisen Stuart R. Wenham Young Professional Award 2022 ved den 49. fotovoltaiske specialistkonference i Philadelphia i juni. Konferencen afholdes af den internationale nonprofitorganisation Institute of Electrical and Electronics Engineers, IEEE.

Prisen, der regnes for referenceprisen inden for den globale solcelleforskning, gives som hæder for Marta Victorias forskning i solcelleteknologier og modellering af storskala energisystemer.- Det betyder meget for mig at modtage prisen, og det betyder, at min forskning anses som meget betydningsfuld og relevant for den globale forskning og udvikling inden for området. Det er en stor ære, og jeg var glad for samtidig at blive inviteret som hovedtaler til konferencen, hvor jeg fortalte om de seneste 3-4 år af min forskning, der primært har fokuseret på udfordringerne ved at opnå en høj andel af solenergi i vores energinet, siger hun.

Marta Victora leder forskningsgruppen Solar Photovoltaics and Energy Systems Modelling ved Aarhus Universitets Institut for Mekanik og Produktion. Foto: Ida Jensen

Del dette med dit netværk: