DI-regional formand: Øg offentligt-privat samarbejde!

Igen har vi lukket dele af samfundet ned. Det gælder både Herning og andre kommuner i Region Midtjylland. Det giver bekymring hos mange virksomheder, for mange frygter, at krisen tvinger dem til at opsige medarbejdere. Jeg opfordrer derfor kommunerne til at samarbejde med virksomhederne for komme igennem krisen. Sådan skriver Claus Arberg, regionalforeningsformand for DI Midt Vest og administrerende direktør Hvidbjerg Vinduet i Herning Folkeblad – og artiklen fortsætter:

I foråret kom vi igennem nedlukningen, fordi den offentlige og private sektor samarbejdede. Mange virksomheder fik god hjælp til at komme igennem krisen fra deres kunder i kommunerne, eksempelvis fordi betaling af regninger blev fremrykket. Tak for det. I de kommende uger er mange offentlige tilbud og aktiviteter lukket igen. Det indebærer, at skoler, kulturinstitutioner og andre kommunale aktiviteter ikke længere kan modtage de ydelser, som de plejer at få fra virksomhederne. Mange virksomheder risikerer dermed at tabe omsætning på et meget kritisk tidspunkt.

Det er min klare opfordring, at alle grene af kommunerne i det midtjyske søger dialog og finder mindelige løsninger med deres lokale leverandører. Hvorfor ikke benytte lejligheden til at få gjort hovedrent i eksempelvis børnehaver i stedet for at annullere aftalen med rengøringsvirksomheden, der skulle have gjort rent på biblioteket? Kommunerne bør fastholde så mange aktiviteter som muligt inden for rammerne af sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

I fællesskab finder vi løsningerne. For jeg er sikker på, at samarbejde er den bedste vej igennem corona-nedlukningen, slutter artiklen.

/Fotograf Jesper Andersen, Hvidbjerg  Vinduet A/S

Del dette med dit netværk: