Tema: Snyd med offentlige midler, psykosomatiske tests

To læger, der tidligere har arbejdet for Alles Lægehus, har oplevet, at der på regninger for lægeydelser er blevet skrevet ekstraydelser, som de aldrig har foretaget. Det oplyser de til DR i programmet “Kontant”. Konkrete læger fortæller om ukendte og ikke foretagne ydelser, der lander på en regning til det offentlige.

I 2020 lavede Alles Lægehus ifølge DR 866 procent flere psykosomatiske test per patient end resten af regionen. De lavede psykosomatiske test på næsten en tredjedel af deres patienter. Regionerne betaler lægeklinikkerne for de behandlinger, som de skriver på regningen. Lederne af lægehusene i Aalborg og Helsinge oplyser, at der er tale om fejl.

Alles Lægehus’ hovedkontor står for driften af sundhedskoncernens 39 lægeklinikker i Danmark. Koncernen “spekulerer på ingen måde i registrering af uberettigede lægeydelser”, skriver de til “Kontant”. Koncernen skriver, at den naturligvis ikke skal modtage betaling for ydelser, som ikke er retmæssige, og derfor samarbejder de også med relevante myndigheder for at rette op på disse fejl.

Lægen, der ejer klinikken i Aalborg, oplyser, at huset er i kontakt med Region Nordjylland for at rette op på “fejlregistreringer”. Alles Lægehus er i forvejen under kritik for netop fejlregistreringer.

Del dette med dit netværk: