Svanemærket møde på Schæffergården

Hotel og konferencecenteret Schæffergården i Gentofte er netop blevet tildelt det officielle miljømærke i Norden Svanemærket. Schæffergården er dermed i front for at mindske den samlede miljøbelastning i alle virksomhedens led – fra linnedvask, rengøringsmidler og tryksager til vand og varmeforbrug.

Direktør Peter Feddersen uddyber: – At blive certificeret med Svanemærket er en helt naturlig udvikling for os. Man kan kalde det en kulmination af lang tids fokus på miljø og bæredygtighed.  Schæffergården har blandt andet haft ”Den grønne nøgle” i en årrække, men vi føler alligevel, at der er noget ekstraordinært over at kunne fremvise Svanemærket. Vi har en køkkenhave på 1400 m2, så det giver god mening at have en skarp holdning til affaldshåndtering, vandforbrug, hvilke kemikalier vi bruger, MSC-mærket fisk, ingen genmodificerede fødevarer osv. Vi mærker samtidig, at vores gæster efterspørger viden om, hvordan vi håndterer miljøspørgsmålene hos os.

For at opnå Svanemærket skal virksomheden leve op til en række skrappe krav, som er fastsat ud fra et helhedsperspektiv og hvor miljøgevinsten er størst. Nogle krav er obligatoriske og andre krav er pointkrav, hvor virksomheden gør noget ekstra i forhold til hele virksomhedens ”livscyklus”. – Vi erkender at fokus på miljø og bæredygtighed er kommet for at blive og derfor tager vi skridtet fuldt ud og bliver ét af de få hotel og konferencecentre i Danmark, der har Svanemærket. Vi er stolte af at komme i mål med certificeringen og vi glæder os til at udvikle os endnu mere i denne retning, udtaler direktør Peter Feddersen.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar