Silkeborg i vækst

Stort behov for institutionspladser til de mindste i Silkeborg fylder i ordrebogen hos midtjyske Concept Living, som netop har vundet et udbud på en ny daginstitution. 1. marts skal i alt 685 kvadratmeter stå klar til 96 børnehavebørn fordelt på fire stuer.

Befolkningstilvæksten er løbet fra antallet af institutionspladser i Silkeborg Kommune, men det rådes der nu bod på, blandt andet med en helt ny daginstitution ved Tumlehøjen i Gødvad i den nordøstlige del af Silkeborg. Her opføres i alt 685 kvadratmeter institution af den midtjyske modulproducent Concept Living med base i Engesvang. – Daginstitutioner er noget af det, vi er allermest specialiseret i, og vi er derfor meget glade for at have vundet endnu et udbud på netop sådan en fra Silkeborg Kommune. Som totalentreprenør varetager vi hele byggeriet fra start til slut, lige fra tilladelser og øvrigt papirarbejde til nye udendørsarealer som legeplads og parkering, siger Simon L. Christensen, bygningskonstruktør og projektleder hos Concept Living.

Den nye institution opføres som permanent præfabrikeret modulbyggeri i 13 moduler. Præfabrikeret modulbyggeri fra Concept Living er konstrueret sådan, at de enkelte moduler både kan udvides, flyttes og bruges til andre formål, hvis der bliver behov for det senere – det gælder derfor naturligvis også for de 13 moduler til Tumlehøjen.

Silkeborg Kommune har som bygherre leveret oplæg med tegninger, som Concept Living opfører modulerne ud fra. Institutionen får plads til i alt 96 børnehavebørn fordelt på fire stuer. Selve bygningen skal desuden passe ind i området og sammen med den eksisterende institution Tumlehøjen, der fremover udelukkende kommer til at huse vuggestuebørn.

Concept Living kom med det mest fordelagtige tilbud vurderet på pris og kvalitet, og vi glæder os meget til at se det endelige resultat i det nye år. Den nye daginstitution skal blandt andet laves med et større udhæng mod syd samt med solafskærmende glas for ikke at overophede bygningen og for at skabe et godt indeklima for børnene og medarbejderne, siger Anders Pape Stensgaard, bygherrerådgiver hos Silkeborg Kommune.

Ud over de 13 moduler til selve daginstitutionen skal Concept Living også stå for en omlægning af den udendørs legeplads samt en udvidelse af den eksisterende parkeringsplads og nye til- og frakørselsforhold til institutionsområdet.

Del dette med dit netværk: