Innovativ teknologi understøtter Esbjerg-erklæring

Teknologikoncernen Haldor Topsøe har udvalgt Herning til at være hjemsted for »verdens største og mest avancerede elektrolysator-fabrik i industriel skala«, der kommer til at »accelerere udbredelsen af grønne løsninger, især inden for Power-to-x. Topsøe forventer, at opførelsen af den nye fabrik begynder senere i år med en forventet opstart af produktionen af elektrolysatorer i 2025. Udmeldingen fra Topsøe kommer kun fem dage efter, at Mette Frederiksen (S) og statscheferne fra Tyskland, Nederlandene og Belgien underskrev en erklæring om, at vindkraft i Nordsøen og tilstødende havområder skal udbygges, så der i 2050 står 10.000 havvindmøller, eller hvad der svarer til 150 GW.

– Med vores nye elektrolysator-fabrik er vi førende i forhold til at fremskynde Power-to-X-løsninger i kommerciel størrelse, og vi gør det med vores yderst innovative teknologi, der overgår de teknologier, der i øjeblikket er på markedet,« lyder det fra Roeland Baan, der er administrerende direktør i Haldor Topsøe. Han oplyser til Finans, at fabrikken – med en forventet årlig produktionskapacitet på 500 MW – forventes at koste omkring to milliarder kroner. Fabrikken kan med tiden skaleres og udvides til at have en op mod 10 gange større produktionskapacitet, altså hele 5 GW.

På fabrikken i Herning vil Haldor Topsøe producere sine SOEC-elektrolysatorer (Solid Oxide Electrolyzer Cells), der »har højere energieffektivitet end andre konkurrerende teknologier«.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar