Kommuner, genanvendelse og cirkulære løsninger

Klimaudfordringerne kalder på mere genanvendelse og på cirkulære løsninger – et område som har stort fokus hos Realdania, der støtter flere projekter inden for udviklingen af cirkulært byggeri. Nu er turen kommet til seks danske kommuner, som skal samarbejde med borgere og virksomheder om at finde cirkulære løsninger på lokale udfordringer.

– Cirkulær økonomi kan lyde både abstrakt og langt væk fra den kommunale kerneopgave. Men helt konkret handler det om at finde løsninger, der kan give os byer uden affald, hvor alt er designet og bygget i genanvendte materialer, og hvor borgerne let kan dele, leje og bruge ressourcer igen og igen. Det lykkes kun, hvis både borgere, lokale virksomheder og civilsamfund samarbejder – alle sammen aktører, som kommunerne allerede er i tæt dialog og samarbejde med. Derfor kan og skal kommunerne spille en afgørende rolle her. Sådan lyder det fra Simon Kofod-Svendsen, projektchef i Realdania og ansvarlig for foreningens arbejde med at udvikle nye, cirkulære løsninger – særligt i den danske byggebranche.

Nu er turen kommet til seks danske kommuner, som har sagt ja til at bruge de næste to år på at samarbejde med borgere, lokale virksomheder – og med hinanden – om at udvikle nye cirkulære løsninger på lokale udfordringer. Det er Fredensborg, Fredericia, Kolding, København, Odsherred og Aalborg kommuner. Læs om initiativerne her: Realdania støtter seks kommuner i deres arbejde med at udvikle flere cirkulære løsninger

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar