GRØNNERE HOSPITALER, TAK

GRØNNERE HOSPITALER: VI KAN SÆTTE EN STOPPER FOR BJERGE AF PLASTIKEMBALLAGE FRA EUROPAS HOSPITALER
Hospitaler er storforbrugere af emballage. Produkter til sundhedsvæsenet er pakket ind af hensyn til hygiejne og kvalitet. Fra kitler til kanyler og knæimplantater.

Der er brug for en ny kurs, hvor vi reducerer emballageforbruget i sundhedsvæsenet til gavn for miljøet, skriver Bertel Haarder, formand for Nordisk Råds danske delegation og Anders Kühnau, formand for Danske Regioner, i en kronik i Børsen i dag. Anders Kühnau og Bertel Haarder opfordrer: Vær med til at sikre mindre plastikemballage fra hospitalerne til gavn for miljøet. Udbred regionernes grønne emballagekriterier. Ikke alene i Sønderborg, Stavanger og Stockholm, men i Stuttgart, Siena og Sevilla.

Regionerne har taget de første skridt og fået Norden med på ’Nordiske Kriterier for Mere Bæredygtig Emballage’, som vægter miljøhensyn i udbud og animerer producenter til at skrue ned for emballagemængderne i produkter til sundhedsvæsenet. Markedet har taget godt imod, blandt andet Lif – Lægemiddelindustriforeningen og Medicoindustrien.

Regionernes grønne emballagekriterier er et mønstereksempel på nordisk samarbejde, der leverer resultater og understøtter visionen om Norden som verdens mest bæredygtige og integrerede region. De understøtter danske og europæiske målsætninger om cirkulær økonomi og at reducere træk på jordens ressourcer. Miljøet vinder, når flere lande bruger mindre emballage på hospitalerne.

Vi er i mål, når vi har sat en grønnere retning for leverandørers brug af emballage i indkøb til sundhedsvæsenet i Europa, skriver Anders Kühnau og Bertel Haarder i kronikken. De to kronikører takker for opbakningen og glæder sig over, at miljøminister Lea Wermelin og sundhedsminister Magnus Heunicke netop har tilkendegivet, at de vil dele regionernes miljøkriterier i relevante internationale fora i regi af Nordisk Ministerråd og EU-Kommissionen.

Der er brug for hjælp fra beslutningstagere, som vil sprede budskabet og få producenter og indkøbere af sundhedsudstyr i landene til at lytte og handle.

Del dette med dit netværk: