Norsk øje for dansk arkitektur

Designet af den nye Trondhjem Station står danske Arkitema Architects for. Arkitekterne har tegnet den kommende stationsbygning, der vil få en central placering i byen. Bygningen kommer til at byde på meget mere end bare en station for rejsende, og målet er, at den skal blive en mødeplads for alle beboere i Norges tredjestørste by.

Vision at skabe et nyt arkitektonisk vartegn for Trondhjem, gør Trondhjem Station til den første bygning i en større plan der skal binde centrum af byen sammen med havnen. Arkitema Architects skal, sammen med det lokale arkitektfirma PKA, arbejde videre med vinderforslaget til det kommende stationscenter – i tæt samarbejde med bygherren, Bane NOR Eiendom. Ønsket er at skabe et multimodalt transportknudepunkt, der kan styrke byens identitet og skabe attraktive oplevelser for indbyggere og gæster i Trondhjem. Samtidig skal stationscentret blive et forbillede for klimavenlig byudvikling og grøn mobilitet.

Målet er, at stationen i fremtiden ikke bare bliver et udgangspunkt eller en endestation for rejsen, men også en serviceoplevelse, der samler forskellige tilbud og rejseformer. Stationen vil blive et sted med oplevelser og det skal være en destination i sig selv. Bygningen kommer også til at indeholde en stor kontorbygning, og vil dermed også huse arbejdspladser for hundredevis af arbejdspladser.

– Vi er meget glade for at være blevet udpeget som vindere af konkurrencen og vi ser frem til et godt samarbejde med Bane NOR Eiendom. Vi er meget tilfredse med vores designforslag, og jeg er sikker på, at det kommer til at bidrage til, at Trondhjem centrum bliver endnu mere attraktiv for indbyggere, turister og dem der er på gennemrejse. Den nye terminalbygning vil blive en integreret del af kommunens gode og ambitiøse fremtidsplaner for hele området ned mod havnen, hvor vi lægger de fysiske rammer for en bæredygtig bygning for den kollektive trafik. Her samles flere forskellige ydelser, og vi har lagt en nøje plan, der sikrer en velfungerende logistik for alle passagerer, både dem der kommer med tog, og dem der kommer med bus, båd, cykel og bil, fortæller Thomas Grave-Larsen, forretningsområdechef i Arkitema Architects.

Bygningen bliver også Breeam NOR-certificeret, og designet er udført med henblik på af FN’s verdensmål.

Del dette med dit netværk: