Snusfornuft koster Kammeradvokaten

Det er AdvokatWatch, der citererer Justitsministeriet for oplysning om, at Regeringen øger rådgivningskapacitet i Justitsministeriet. På flere retsområder skal statslige institutioner fremover kunne hente juridisk rådgivning hos Justitsministeriet. Dette frem for eksterne advokater, lyder snusfornuften! Det er et konkret tiltag, der skal medvirke til at nedbringe konsulentforbruget – og dermed også statens advokatregning.

– Hensigten er, at de statslige institutioner i højere grad gør brug af den ekspertviden, der findes i staten, oplyser Justitsministeriet til AdvokatWatch.

Justitsministeriet skal fremover og  i højere grad være konsulenter inden for blandt andet forvaltningsret, EU-ret og databeskyttelsesret. Det er nogle af de områder, hvor myndighederne kan søge hjælp hos Justitsministeriet frem for eksempelvis eksterne advokater. Justitsministeriet kan iflg. AdvokatWatch dog ikke blive mere konkret på, hvad den øgede kapacitet indebærer, eller hvor mange penge det kommer til at koste. Det er et klart politisk ønske at skære ned på brugen af eksterne konsulenter, heriblandt advokater.

For at komme i mål med de ønskede besparelser er der også lavet andre tiltag som eksempelvis oprettelsen af Rådgivningsenheden Statens Indkøb, der skal hjælpe enheder i staten med juridiske processer i forbindelse med indkøb og udbud. Målet er, at staten skal opnå bedre og billigere juridisk bistand med andre modeller end ved eks. brug af Kammeradvokaten.

Skriv en kommentar

avatar
Copy link
Powered by Social Snap