Rettidig omhu?

Foto: Daniel Møller Jensen

Af Claës Hagström@udbudsmedia.dk

Små og mellemstore tilbudsgivere på offentlige udbud må væbne sig med tålmodighed. Tiltag til at nedbringe transaktionsomkostningerne kommer til at afvente resultatet af udbudslovens evaluering, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S).

Erhvervsminister Simon Kollerup vil først afvente udfaldet af udbudslovens evaluering, som forventes at foreligge i løbet af næste år. En evaluering hans forgænger, Rasmus Jarlov (C) iværksatte sidste år. Erhvervsministeren vil nemlig først have overblik over situationen, før han går i gang med politiske drøftelser af lovgivningen. Til Policy Watch siger han blandt andet, at en mere grøn indkøbspolitik er et af de politiske spørgsmål, han vil drøfte. Men forlods erkender ministeren, at transaktionsomkostningernes størrelse er et problem.

Dansk Erhverv ærgrer sig over erhvervsministerens udmelding. Problemet er velkendt og har været det længe. Om end det er forståeligt, at ministeren først vil danne sig et overblik, peger Dansk Erhverv på, at der er andre tiltag som kunne gennemføres her og nu. Daniel Møller Jensen, politisk konsulent i Dansk Erhverv peger på, at ministeren burde tage initiativ til en politisk drøftelse med henblik på at få nedbragt transaktionsomkostningerne.

Inden for lovens rammer kunne man opfordre de offentlige indkøbere at benytte sig af begrænsede udbud, hvor et mindre antal virksomheder inviteres til at byde. Det giver bedre udbud og lavere transaktionsomkostninger, fremhæver Daniel Møller Jensen.

Skriv en kommentar

avatar
Copy link
Powered by Social Snap