Tekniq Arbejdsgiverne: Problematisk og konkurrenceforvridende

Problematisk og konkurrenceforvridende lyder kommentaren fra Tekniq Arbejdsgiverne til forslag fra Energiselskabet EWII om at forbyde varmepumper i fjernvarmeområder, hvor der allerede er etableret fjernvarme.

TEKNIQ Arbejdsgiverne opfordrer forsyningsselskabet til at kigge indad.  – Udviklingen går imod færre forbrugerbindinger i fjernvarmen, og derfor er det at gå baglæns at foreslå indgreb i forbrugernes ret til at vælge den løsning, der passer bedst til deres bolig, for eksempel når fjernvarmen ikke opleves som attraktiv, siger underdirektør i Tekniq Arbejdsgiverne, Simon O. Rasmussen og fortsætter:

– Ligesom det koster penge at udvide fjernvarmenettet, koster det også penge at holde elnettet tidssvarende. Elselskaberne ved, at de skal forberede sig på et væsentligt større behov for el fremover, og den udfordring løser et forbud mod varmepumper ikke. Hvis man accepter den løsningsmodel – bliver et forbud mod elbiler i samme område så det næste skridt?

Varmepumper er den mest klimavenlige opvarmningsform vi har, fordi den dels producerer 3-4 gange varme for hver enhed el. Samtidig udnytter varmepumperne de stigende mængder vindmøllestrøm, som kommer ind i energisystemet i disse år, hvorimod fjernvarmen i stort omfang baserer sig på afbrænding af importeret biomasse og fossil naturgas.- Så det er også i klimaets interesse at fastholde forbrugernes frie valg, understreger Simon O. Rasmussen.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar