Digital førsteplads -generobring!

Danmark indtager en 1. plads, når det kommer til digitalisering i Europa. Vi har henvist Finland til 2. pladsen og Sverige til 3. pladsen. Dette efter vi de seneste par år har ligget efter de to lande. Danmark er rykket frem på integration af digital teknologi og digitale kompetencer.

Indeks over den digitale økonomi og det digitale samfund, det såkaldte DESI-indeks, er netop offentliggjort for 2021. Danmark springer fra en 3. plads til en 1. plads og overhaler altså Finland og Sverige.

– I Danmark kan vi igen kalde os europamestre i digitalisering her i 2021. Digitalisering bliver vigtigere og vigtigere, så at vi i dag kan pryde os med en 1. plads i EU, er ekstremt positivt, siger Rikke Hougaard Zeberg branchedirektør i DI Digital.

Digitalisering bliver vigtigere. Danske virksomheder har i højere grad end virksomheder i andre EU-lande taget digital teknologi til sig – så på målet for integration af digital teknologi ligger Danmark nu som nr. 2 i 2021, hvor det var en 5. plads i 2020.

– Det er godt at se, at danske virksomheder tager digitale teknologier til sig – her stræber vi efter at ligge nr. 1, så med en 2. plads er vi der næsten. Virksomhedernes produktivitet, effektivitet og dermed konkurrenceevne afhænger i høj grad af digitale løsninger, så det er et område, hvor vi hele tiden skal bygge på for at være konkurrencedygtige, fortsætter Rikke Hougaard Zeberg.

Digitaliseringsstrategi. Danmark har fastholdt sin placering på den digitale infrastruktur, som er fundamentet for den digitale økonomi. – Netop nu åbnes der på EU-niveau for kassen på det digitale område. Her er det vigtigt, at Danmark er aktive. Derfor kan det kun gå for langsomt med den bebudede Digitaliseringsstrategi for Danmark fra regeringen, afslutter Rikke Hougaard Zeberg.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar