Sæt “a conto” på forbudsliste!

Energikoncernen Ewii sætter a conto-opkrævninger på forbudsliste. Lars Bonderup Bjørn, direktør i Ewii: – Den måde som de fleste i energibranchen skruer regningen sammen på i dag med kvartalsvise aconto-regninger, kan betyde, at kunder står overfor en voldsom straksudgift

Koncernen er forsyningsvirksomhed i Trekantområdet – herunder Middelfart. En aconto-regning betyder, at energiselskabet beregner det forventede forbrug tre måneder frem og sender en regning for det forbrug på forkant.

Bør forbydes ved lov. Koncernen foreslår derfor, at politikerne helt forbyder el-selskaber at opkræve penge før forbrugstidspunktet. – Acontobetalinger er for et forbrug, som kunderne endnu ikke har haft. Med andre ord låner energiselskaberne penge af de trængte kunder, og det synes vi i princippet ikke, de skal.  – I øjeblikket, hvor energipriserne er så høje, så er det et reelt problem for mange, lyder det fra Ewii-koncernens administrerende direktør, Lars Bonderup Bjørn, der mener, at energibranchen kommer til at skubbe til problemerne med kravene om tre måneders forudbetaling.

I Ewii har man besluttet at opkræve betaling måned for måned og med bagudvirkende kraft. Alligevel er andelen af rykkerudsendelser steget med cirka 20 procent, sammenlignet med første og andet kvartal af 2022.

Støtte. På Fyn får Ewiis måde at opkræve el på støtte af rådmand Christoffer Lilleholt, der stiller op til Energi Fyns repræsentantskab i Odense. – Man kan se, at firmaer som Ewii laver månedlig afregning, så man betaler en måned tilbage for det faktiske forbrug, så energiselskabet ikke bliver en bank. – Som Energi Fyn er nu, så leverer man en vare, som kunderne efterfølgende betaler, siger Christoffer Lilleholt.

Energi Fyn direktør Bent Agerholm er ikke helt enig: – Vi lægger faktisk ud for forbrugerne den første halvanden måned i kvartalet og agerer således bank for kunderne. Ved årets slutning betyder det, at vi skylder forbrugerne 40 procent, og forbrugerne skylder os 60 procent, siger Bent Agerholm. – Så deres fremstilling er faktuel forkert, slår han fast. – Man kan vælge at blive afregnet månedsvis. Så får man regningen den 15. måneden efter forbruget. Men det er der kun syv procent af kunderne, der har valgt. Men det betyder så også, at man ikke kan blive udlignet af acontobetalingerne i de tidligere kvartaler, siger Bent Agerholm.

Kilde TV2-Fyn

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar