Favrskov Forsyning: vi sætter ambitiøse mål

Favrskov Forsyning har i samarbejde med NIRAS A/S lavet et Klimaregnskab, der er et af de første skridt i retningen mod at blive en bæredygtig forsyning. Dette indebærer blandt andet, at vi vil arbejde for at reducere vores CO2 udledning frem mod 2040.

Vi ved efterhånden alle, at reduktion af CO2-udledninger er nødvendige for at begrænse klimaforandringerne. Det slog den nyeste del af FN’s Klimarapport også fast. I rapporten, der udkom 4. april 2022, er budskaberne om nødvendigheden heller ikke til at overhøre: Klimaforandringerne er menneskeskabte, og vi ser allerede effekterne nu, eksempelvis i ekstreme hedebølger, nedbør og tørke.

Budskabet er også, at vi skal sætte farten op i vores indsatser for at reducere CO2-udledninger, hvis vi vil begrænse den globale opvarmning til 1,5 eller 2 grader. I 2030 skal vi have nedbragt vores udledninger med 43 procent globalt.

Det er en opgave vi alle skal bidrage til, hvis det skal lykkes; borgere, kommuner, stater og virksomheder: – Vi har alle et ansvar for at bidrage til klimamålene. Også i Favrskov Forsyning. Derfor har vi også fastsat et mål i vores nye strategi om, at vi vil være CO2 neutrale i 2040. Vi ved ikke endnu præcis hvordan vi kommer derhen, men det vigtige er, at vi sætter et ambitiøst mål og gør alt hvad vi kan for at nå det, siger Sara Funch, direktør i Favrskov Forsyning.

Læs hele historien her: Klimaregnskab for Favrskov Forsyning

– Vi har alle et ansvar for at bidrage til klimamålene. Også i Favrskov Forsyning, siger Sara Funch, direktør i Favrskov Forsyning.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar