Digital VM-titel på spil

Af: Cand. Merc. Jesper Baadsgaard

Aktuel DE kommentar: Mens Danmark tidligere var digital frontløber, taber vi nu terræn til udlandet. Vi må vende udviklingen nu, for digitalisering er langt mere end bits og bytes. Det kan være med til at skaffe os den fremgang i økonomien, som vi sukker efter. Regeringen har netop fremlagt Redegørelse for Danmarks digitale vækst. Danmark indtager ganske vist en førsteplads som det meste digitale samfund i EU, men det må ikke blive en sovepude, for andre lande buldrer derudad, advarer Dansk Erhverv (foto).

– Det nytter jo ikke, at man er god, hvis de andre bliver bedre. I den digitale tidsalder er digital vækst en helt afgørende nøgle til at få skub i økonomien. Ikke mindst i et land, hvor omkostningsniveauet er så højt,” siger Geert Laier Christensen, underdirektør i Dansk Erhverv.

IT-Branchen er enig: – Vi har i mange år været frontløberen, og har ligget i toppen i en lang række internationale analyser, når det handler om at digitalisere et samfund. Men vi er ikke dygtige nok til at bruge vores førerposition til at skabe værdi for borgerne og virksomhederne. Digitalisering er blevet en spareøvelse, og man kan spørge sig selv, om Danmark har tabt melodien?, udtaler Birgitte Hass, direktør i IT-Branchen. 

Redegørelsen rammer spot on på det faktum, at vi  ligger i den digitale superliga, mens vi kan mærke oprykkerne puste os i nakken. 

– Vi står på nuværende tidspunkt i en voldsom digital omstilling i erhvervslivet, hvor nye internationale konkurrenter konstant melder sig på banen. Det er derfor særligt vigtigt, at barrierer for omstilling fjernes og at samfundet er køreklar til både de digitale projekter, vi skal leve af i dag og fremover, pointerer Geert Laier Christensen. Og det handler om andet og langt mere end bredbånd til alle Digitaliseringen koster, og derfor skal vi have mere gang i investeringerne. Det gælder investeringsklimaet for konstant udbygning af den digitale infrastruktur, lige som der ligger en politisk opgave i at sikre, at det bliver mere attraktivt at investere i bl.a. digitalisering af eksisterende og nye danske virksomheder. At de kan få den arbejdskraft, de har brug for og at kompliceret regulering ikke står i vejen for digitalisering og nye forretningsmodeller, han.

Birgitte Hass: – Digitalisering og nye forretningsmodeller gør, at man bliver nødt til at gøre tingene på en ny måde. Den offentlige sektor kan blive en fantastisk drivkraft i digitaliseringen. Men det kræver, at man tør sætte nogle ambitiøse mål for digitaliseringen, og dem synes jeg fortsat, vi mangler.

Del dette med dit netværk: