1000 forskellige IT-systemer

Med “big data” kan den nordjyske virksomhed Dataproces finde millionbesparelser i kommuner. Der er især penge at hente ved at automatisere kommunernes administrative opgaver og tjekke betalingerne til deres leverandører.

Dataproces blev startet for fire år siden af to tidligere kommunalt ansatte økonomer, Kjartan Jensen og Morten Lindblad (tv). Ved hjælp af kommunernes data optimerer de driften og økonomien i kommunerne. Midt i en højspændt debat mellem borgmestre og regeringen om kommunernes økonomi viser det sig, at kommunernes egne data gemmer på et potentiale for millionbesparelser. 

Hemmeligheden ligger gemt i de mange hundrede fagsystemer, landets kommuner hver især bruger til at administrere deres mange indtægter og udgifter. Kan systemerne blive bedre til at tale sammen, kan kommunerne effektivisere stort. Den erfaring har virksomheden Dataproces, der har fundet millioner af kroner hos flere kommuner ved at analysere deres data.  

Eksempelvis har Dataproces sikret Silkeborg Kommune refusioner på førtidspension for 10 mio. kr. og hjulpet Mariagerfjord med at indkassere i alt 114 mio. kr. på tværs af en række udgifter og indtægter, herunder fra det kommunale udligningssystem. Kilde DI.

Del dette med dit netværk: