Grøn af el

Debat: Alle sektorer kan blive grønne af elektrificering

Klimapartnerskabernes anbefalinger er guld værd, hvis regeringen og Folketinget forstår at omsætte ord til handling. Det siger 4-kløveret Charles Nielsen, direktør for TREFOR el, vand og varme, Hans-Martin Friis Møller, direktør for Kalundborg Forsyning, Mikael Schultz, direktør for Vejle Spildevand og professor, DTU Jacob Østergaard

https://www.altinget.dk/forsyning/artikel/debat-alle-sektorer-kan-blive-groenne-af-elektrificering

Tiden er ikke til sololøb. Ej heller til luftkasteller eller uintelligente løsninger. Vi skal optimere og udnytte potentialer på tværs af sektorer. Direkte og indirekte elektrificering skal spille en nøglerolle i den grønne omstilling i Danmark og EU. Meget mere grøn el gør elproduktionen klimaneutral og trækker med en omfattende elektrificering andre brancher med, er hovedbudskabet.

Som Coronakrisen kræver klimakrisen også vores handling og fokus. Med de nye, gennemarbejdede anbefalinger fra regeringens klimapartnerskaber står vi netop med et solidt grundlag for handling i forhold til at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i 2030

Mens grøn el er ved at være økonomisk attraktivt, står vi fortsat over for en stor opgave med at gøre biogassen billigere.

Charles Nielsen, Hans-Martin Friis Møller, Mikael Schultz og Jacob Østergaard: – For os står det lysende klart, at direkte og indirekte elektrificering skal spille en nøglerolle i den grønne omstilling i Danmark og EU. Meget mere grøn el gør elproduktionen klimaneutral og trækker med en omfattende elektrificering andre brancher med.

Vi skal altså investere i vedvarende energi: Vind og sol. Herunder udbygning af havvind, el-transmissionsnettet og energi-øer i Nord- og Østersøen.

Energiaftalens ekstra 3.000 MW havvind skal for eksempel øges til 5.000 MW alene for at dække energibehovet, når energi- og forsyningssektoren udfaser de sidste fossile brændsler.

Hertil kommer en yderligere udbygning for at mætte de behov for grøn omstilling, der opstår i transport- og industrisektorerne i form af el og biogas.

Læs hele debatindlægget her: https://www.altinget.dk/forsyning/artikel/debat-alle-sektorer-kan-blive-groenne-af-elektrificering

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar