Øget digitalisering/IT viden = mere jura

Danske IT-Advokater konstaterer stigende antal tvister og juridiske konflikter mellem IT-leverandører og IT-kunder. – Det  hænger sammen med den øgede digitalisering og det forhold, at modenheden hos danske virksomheder i forhold til at indkøbe it-ydelser er steget, siger advokat Tue Goldschmieding, som er medlem af bestyrelsen af Danske IT-Advokater (DITA).

Hver fjerde private virksomhed har inden for de seneste 12 måneder haft en juridisk konflikt med deres it-leverandør. Det viser en undersøgelse fra Danske IT-Advokater (DITA) blandt IT-kontraktansvarlige hos en lang række private virksomheder. Undersøgelsen fra Danske IT-Advokater viser, at knapt 25 % af de adspurgte virksomheder har oplevet uoverensstemmelser mellem indholdet i kontrakten og hvad it-leverandøren har leveret inden for de seneste 12 måneder. Dette er en betydelig stigning og en følge af den omfattende digitalisering, der er i gang i danske virksomheder.

Der har blandt de 111 adspurgte virksomheder været i alt 33 konflikter. 85 af virksomhederne – 75 % – har ikke oplevet en konflikt inden for de seneste 12 måneder. Det betyder, at hver fjerde virksomhed har haft mindst en konflikt med deres IT-leverandør.

Undersøgelsen er gennemført for Danske IT-Advokater.  111 IT-beslutningstagere fra private virksomheder har deltaget. Yderligere info på http://itadvokater.dk/

 

Del dette med dit netværk: