Partnerskabsaftale: Klimaalliancen

KL, Realdania og de fem regioner er gået sammen om at skabe en femårig partnerskabsaftale under navnet Klimaalliancen, der er et fælles og visionært fundament for klimahandling i Danmark. Den grønne tænketank CONCITO står sammen med det internationale bynetværk C40 som videnspartnere i alliancen.

97 kommuner har allerede tilsluttet sig med ambitiøse planer om at blive klimaneutrale inden 2050, og i landets fem regioner er der klimasamarbejder, der udvikler nye ideer og inspirerer til handling over hele landet. Med viden og finansiel støtte står Klimaalliancen klar til at hjælpe kommuner med at gå fra plan til handling og til at fremme det regionale klimaarbejde.

– Vi skriver verdenshistorie i kampen for klimaet med partnerskabet Klimaalliancen. Nu sikrer vi, at de kommunale klimahandlingsplaner bliver til virkelighed. Dermed er kommunernes massive indsats altafgørende for, at vi faktisk når regeringens 70-procentsmål og lever op til Parisaftalen. Det sætter en fed streg under kommunernes høje ambitionsniveau for den grønne omstilling, og den store klimaeffekt vi i fællesskab kan levere, siger Frank Schmidt-Hansen, formand for KL’s Klimahandlingsudvalg.

Del dette med dit netværk: