Danmarkshistoriens største ESDH-udbud afklaret

Hele 12 kommuner på Sjælland, har via Digitaliseringsforening Sjælland (DIGIT) indgået kontrakten om eDoc med Fujitsu. En kontrakt, der samlet set løber op i 180 mio. kr. – og nu går under betegnelsen ”Danmarkshistoriens største ESDH-udbud”.

De kalder det eDoc. Det er til kommuner, regioner og statslige myndigheder. Det rummer et moderne elektronisk sags- og dokumenthåndteringssystem (ESDH). Det er bygget på markedets mest moderne teknologi og tilbydes on-premise, hosted eller på Azure cloud. Tillige er det fremtidssikret og aktivt omdrejningspunkt i en service orienteret arkitektur. Velintegreret med den fælles kommunale rammearkitektur, arbejder sammen med en række centrale fagsystemleverandører for at sikre sammenhæng – og hjælper med at give de største frihedsgrader til fremover at vælge de bedste støttesystemer til de faglige og ledelsesmæssige opgaver og derved skabe den største sammenhæng i infrastruktur og videndeling.

VALGT 2 GANGE. Valget af Fujitsu som leverandør af et nyt ESDH-system – er endda truffet 2 gange. Valget af Fujitsu er nemig det samme, som DIGIT traf i foråret. Dengang klagede en af de andre leverandører over afgørelsen til Klagenævnet for EU-udbud i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som gav klageren medhold. Klagen havde dog ikke opsættende virkning, så udbuddet skulle annulleres og gå om. Klagenævnets afgørelse betød, at DIGIT skulle gå sine tildelingskriterier i EU-udbuddet igennem igen.

Det har DIGIT nu gjort og er kommet frem til det samme resultat. Til KIT-Magasinet, lyder udmeldingen: – Vi er landet på, at vi tildeler Fujitsu kontrakten ligesom i første omgang. Klagefristen for tildelingen er nu udløbet, og derfor går vi nu i gang med det videre arbejde om at få ESDH-systemet implementeret i de 12 kommuner, siger direktør Erik Kjærgaard Andersen, Holbæk Kommune på vegne af DIGIT.

Han fortsætter: – Efter den første klage i foråret, gik vi tilbage i udbudsmaterialet og evaluerede tildelingskriterierne igen og få mere præcist beskrevet, hvordan vi tildeler points inden for de forskellige områder. Det har flyttet sig lidt sammenlignet med første runde af udbuddet. Men når det hele er gjort op, lander vi på den samme leverandør som i første omgang – og han tilføjer, at de tre leverandører KMD, Fujitsu og Formpipe ligger meget tæt.

180 MILLIONER… Kontrakten har som nævnt en værdi på 180 mio. kr., og omfatter implementering i alle 12 kommuner. Det vil forløbe i tre bølger, der strækker sig over de næste tre år med afslutning omkring marts 2022.

De fem leverandører, der bød på opgaven, var Formpipe, Fujitsu, KMD, Netcompany og Tieto, som alle er store spillere på markedet.

De 12 sjællandske kommuner har omkring 650.000 indbyggere og er gået sammen om et EU-udbud af et nyt ESDH-system, der skal automatisere sags- og dokumenthåndteringen. Tilsammen er de 12 kommuner større end København og opgaven med implementeringen er særdeles lukrativ for den vindende leverandør.

Læs hele artiklen her: https://www.itchefer.dk/kit-magasinet/artikel/fujitsu-loeb-med-digits-esdh-kontrakt-paa-i-alt-180-mio-kr

Skriv en kommentar

avatar
Copy link
Powered by Social Snap