Millionbøde for mindstepriser

Virksomheden Konges Sløjd, der blandt andet producerer børnetøj og –interiør, har vedtaget en bøde på 1.800.000 kroner for at overtræde konkurrencelovens forbud mod bindende videresalgspriser. En ledende medarbejder har vedtaget en personlig bøde på 100.000 kroner.

Vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Bitten Thorgaard Sørensen, siger: – Når en leverandør forsøger at få sine forhandlere til at overholde en vejledende pris, for eksempel ved at forbyde dem at give rabatter, så holder det prisen på produkterne kunstigt oppe. Dermed kan forbrugerne blive snydt uden at være klar over det.

Konges Sløjd ApS, der producerer tøj, møbler og andre artikler til børn, har vedtaget en bøde på 1.800.000 kroner for at have overtrådt konkurrencelovens forbud mod bindende videresalgspriser. Samtidig har en ledende medarbejder vedtaget en personlig bøde på 100.000 kroner for sin rolle i overtrædelsen.

Overtrædelsen er sket i perioden ultimo 2018 til primo 2020, hvor Konges Sløjd søgte at få en forhandler til at holde sig til den vejledende udsalgspris uden at give rabatter.

Sagen begyndte i 2020, da Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog en henvendelse med materiale, der viste, at der kunne være tale om en overtrædelse af konkurrenceloven. Efter en indledende undersøgelse besluttede Konkurrencerådet, at sagen skulle anmeldes til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), der efterfølgende har efterforsket sagen.

Læs bødevedtagelsen for virksomheden samt bødevedtagelsen for den ledende medarbejder

Del dette med dit netværk: