Kunstigt rev skaber havmiljøhåb

Den danske startup ‘ReefCircular’ har nedsat 14 modulære rev i Hundested Havn. De skal på sigt forbedre det danske havmiljø. Kunstige rev har vist sig at forbedre biodiversiteten. Derfor nedsætter den danske virksomhed ‘ReefCircular’ nu 14 modulære rev, designet til at tiltrække flere fiske- og tangarter til det danske farvand.

Administrerende direktør for ReefCircular, Kathryn Larsen, forklarer: –  De 14. moduler bliver nedsat som en test – og vi er meget spændte på, hvordan det kommer til at gå. Vi er særligt stolte af, at modulerne ikke er produceret på cement, men i stedet på ler, der har en lavere pH-værdi og dermed forurener mindre.

Bygget på samarbejde. Det har været vigtigt for Kathryn Larsen at bygge projektet på stærke samarbejder. Derfor betyder det også meget, at Jon Christian Svendsen fra DTU Aqua, Karl Pedersen & Hustrus Industrifond og virksomheden ‘Anemo Robotics’ er med på projektet. Disse samarbejder har bl.a. resulteret i, at modulerne er udstyret med AI undervandskameraer og at de, modsat tidligere designs, ikke behøver dykkerteams til opsætning.

Kathryn Larsen, uddyber: – Nu slipper vi, vha. kameraerne, for at tælle og identificere fiskearter manuelt. Det sparer os en masse energi. Modulerne er også mere effektive end før, fordi man ikke længere behøver bore i havnefronten ved opsætning. Nu er de designet i kassesystemer, som nemt kan monteres.

– Vi tror ikke på en one-size-fits-all-model, når det kommer til biodiversitet. Derfor har vi udviklet flere designs, som skal testes henover sommeren. Og uanset hvad resultatet bliver, håber jeg, at projektet og resultaterne vil styrke fokus på det danske havmiljø og inspirere folk til at gøre en forskel for miljøet, slutter Kathryn Larsen.

Del dette med dit netværk: