SKI-aftale reducerer offentlige køkkeners klimaaftryk

Ifølge Danmarks grønne tænketank CONCITO kan ny SKI-aftale bidrage til at nedsætte de offentlige køkkeners klimaaftryk markant, hvis de serverer mere klimavenlige måltider. Det handler om aftalen om, hvor 77 kommuner og fem andre offentlige organisationer fremover køber fødevarer til produktionen i deres storkøkkener. Det bliver Hørkram Foodservice, der skal levere varerne. Til trods for højere råvarepriser og øgede produktionsomkostninger er priserne overordnet på niveau med den hidtidige SKI-aftale.

SKI har netop afsluttet evalueringen af de to delaftaler på den fælleskommunale aftale 50.90 Fødevarer, som storkøkkener i 77 kommuner, to regioner og tre øvrige offentlige organisationer fra den 1. marts 2024 skal handle på. Kvaliteten af de fødevarer, tilbudsgiverne har budt ind med, er essentiel for de måltider køkkenpersonalet kan servere. Derfor vejer det tungt i den samlede evaluering, og det er køkkenfagligt personale, der har forestået vurderingen af kvaliteten. Læs mere om kvalitetsevalueringen i denne nyhed.

Resultatet af den samlede evaluering er, at den samme leverandør vinder begge delaftaler. Christian Lunding, udbudsdirektør i SKI, fortæller: – Der var tæt konkurrence mellem tilbudsgiverne, men samlet set bød Hørkram ind med de bedste tilbud på både delaftale 1 (Østdanmark) og delaftale 2 (Vestdanmark). Derfor vinder de dem begge, fortæller Christian Lunding.

Læs hele SKI-nyheden her: Nu er vinderen af ny og grønnere fødevareaftale fundet – SKI

Del dette med dit netværk: